Better Together

Better Together

Το άγχος μειώνει την απόδοση. Το ξέρουμε, το αναπαράγουμε, το συζητάμε. Μα σπάνια το αντιμετωπίζουμε με επιτυχία στο σχολικό περιβάλλον. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν ασχολούμαστε με τις πηγές του άγχους, που είναι κατά κύριο λόγο τρεις:
1. Η εργασία στο σπίτι.
2. Τα διαγωνίσματα.
3. Οι βαθμοί.

Φέτος αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι δραστικό, λαμβάνοντας υπόψιν μας όλα τα δεδομένα. Να παλέψουμε με τη λερναία ύδρα που λέγεται εργασία στο σπίτι και που ρουφάει την ενέργεια όλης της οικογένειας δημιουργώντας εντάσεις και προστριβές. Μια εργασία που θα έπαιρνε μισή ώρα καταλήγει να απασχολεί για πάνω από δυο ώρες, με δεκατέσσερα δεκάλεπτα διαλείμματα για νερό, φαγητό και τουαλέτα ενδιάμεσα.

Γιατί όλος αυτός ο πόλεμος όμως; Μήπως το αποτέλεσμα δικαιολογεί το άγχος και την ταλαιπωρία όλης της οικογένειας; Κάθε άλλο. Τα αποτελέσματα ερευνών έχουν δείξει ότι το γόνιμο διάβασμα στο σπίτι δεν ξεπερνάει τα δεκαπέντε με είκοσι λεπτά. Και αυτό είναι το καλό σενάριο.

Μα δεν είναι μόνο αυτό. Το παιδί θα γυρίσει στο σχολείο είτε με κάποια προχειρογραμμένη εργασία είτε με κάποια εκτός θέματος γιατί δεν κατάλαβε τι του ζητήθηκε ή θα καταλήξει σε δικαιολογίες όπως “ξέχασα το τετράδιο” ή κάτι αντίστοιχο. Θα πάει στο σχολείο με κακή διάθεση, θα πάρει μια κακή αξιολόγηση και θα δημιουργήσει αρνητικό κλίμα.

Ένα καλό παράδειγμα είναι οι εργασίες των Χριστουγέννων. Τα παιδιά φορτώνονται εργασίες που αποφεύγουν να κάνουν, συνήθως μέχρι τις τελευταίες ημέρες. Εθελοτυφλούμε αν νομίζουμε ότι ένα παιδί που δυσκολευόταν όλη τη χρονιά να μάθει κάτι θα το κάνει μόνο του χωρίς βοήθεια και μάλιστα την περίοδο των γιορτών. Εννιά στις δέκα θα γίνουν όλα πρόχειρα ή καθόλου, και θα γυρίσουν στο σχολείο με τους χειρότερους οιωνούς για την καινούρια περίοδο. Τότε γιατί το κάνουμε; Για την επανάληψη; Μα η επανάληψη στην τάξη είναι πολύ πιο αποτελεσματική.

Από φέτος λοιπόν, μετά από πολλή μελέτη και συνεργασία με ειδικούς θα λειτουργούμε με τρόπο που θα βελτιώνει την εμπέδωση της ύλης, θα βοηθάει το παιδί περισσότερο μέσα στην τάξη, στον φυσικό χώρο της μάθησης, και θα φεύγει από μας διαβασμένο. Από το Junior A μέχρι και τη Senior B Class το παιδί θα ασχολείται στο σπίτι μόνο με ευχάριστες διαδραστικές δραστηριότητες που θα βοηθάνε στην καλύτερη εκμάθηση, αλλά όχι εργασίες. Μειώνουμε επίσης τις εργασίες στο σπίτι από τη Senior C έως και το Proficiency με σκοπό να είμαστε δίπλα τους στη δύσκολη προσπάθειά τους.

Φέτος δίνουμε στα παιδιά μας χρόνο. Τους δίνουμε ανάσες. Αφαιρούμε το άγχος, αφαιρούμε την εργασία χωρίς βοήθεια, αφαιρούμε φόρτο και τα αντικαθιστούμε με συνεχή βοήθεια, ενθάρρυνση στην έκφραση και ουσία. Βοηθάμε κάθε παιδί μας να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί, όχι μόνο του, αλλά κρατώντας του το χέρι και βοηθώντας το να ανέβει. Ταυτόχρονα, δίνουμε ποιοτικότερο χρόνο στο σπίτι σε εσάς, κάνοντας την εκπαιδευτική διαδικασία πιο σύγχρονη, πιο ευχάριστη και πολύ πιο αποτελεσματική.

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στα παιδιά σας ότι πιο σύγχρονο γι’ αυτό δεν σταματάμε ποτέ να ψάχνουμε καινοτόμες ιδέες!

Xanthakis Foreign Languages Heraklion Crete
Social Rating
5.0
Based on 58 reviews
Google Rating
5.0
Based on 9 reviews
Google Rating
5.0
Based on 3 reviews
Facebook Rating
5.0
Based on 46 reviews
Δρακοντοπούλου 17
Εθν. Αντιστάσεως 142 & Ισιδώρου 15