Lego Stories

Lego Stories
Lego Stories

Lego Stories στο Ηράκλειο

Τα παιδιά εκφράζονται!

Τα Lego Stories ξεκίνησαν ως ιδέα με σκοπό να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να κάνουν κάτι που δύσκολα κάνουν σήμερα σε εκπαιδευτικά περιβάλλοντα. Να εκφράσουν τις ιδέες τους, να ξετυλίξουν τη φαντασία τους και να δημιουργήσουν ιστορίες και κόσμους ολόκληρους με τέτοιο τρόπο που να αναπτύξουν, όχι μόνο κοινωνικές δεξιότητες, μα εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και τις ικανότητές τους. Στην τάξη βλέπουμε πολλά παιδιά να είναι μαζεμένα, να δυσκολεύονται στην έκφραση, να μην τους είναι εύκολο να δομήσουν τη σκέψη τους. Παιδιά που το σκέφτονται πολύ για να σηκώσουν το χέρι και να πουν κάποια ιδέα, παιδιά που δεν ξέρουν πώς να συνεργαστούν με τους συμμαθητές τους. Αυτά είναι θέματα που ζητούν λύση.

Η εκπαιδευτική διαδικασία όμως, όπως τη βιώνουμε όλοι, χαρακτηρίζεται συχνά από πίεση χρόνου και για τους μαθητές και για τους καθηγητές με αποτέλεσμα σπάνια να αφήνει χρόνο για πράγματα που είναι ουσιώδη, γι’ αυτό που ονομάζουμε ‘παιδεία’. Πρέπει μέσα στο διδακτικό έτος να βγει η ύλη σωστά και ολοκληρωμένα, να γίνουν επαναλήψεις, εμπέδωση, χρήση δεξιοτήτων και αξιολόγηση. Όπως πάντα, το επείγον δεν αφήνει χώρο για το σημαντικό.

Φέτος, αποφασίσαμε να τους δώσουμε αυτόν τον χρόνο και να αφιερώνουμε στις τάξεις Juniors, A, B, C μισή ώρα κάθε εβδομάδα από το μάθημά τους για τις ιστορίες μας. Θέλουμε κάτι που να έχει συνέχεια και ουσία και να είναι τακτική δραστηριότητα για αυτό και το ενσωματώσαμε στο εβδομαδιαίο τους πρόγραμμα. Το μαγικό μας ραβδάκι είναι το Lego Storystarter. Μέσα από το Storystarter, τις κατασκευές του, αλλά και το εκπληκτικό του λογισμικό θα κάνουμε τις ιστορίες μας να ζωντανέψουν.

 

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στα παιδιά σας ό,τι πιο σύγχρονο, γι’ αυτό δεν σταματάμε ποτέ να ψάχνουμε καινοτόμες ιδέες!

Τα σχολεία μας

Εθνικής Αντιστάσεως 142 & Ισιδώρου 15
Δημοκρατίας 59B
Google Rating
5.0
Based on 9 reviews
Google Rating
5.0
Based on 3 reviews
Facebook Rating
5.0
Based on 46 reviews
Δρακοντοπούλου 17
Εθν. Αντιστάσεως 142 & Ισιδώρου 15